LoveKultur

Hoppa till: Content | Sidebar | Footer

2011 på stadsteatern.

2010-10-20 @ 21:23:39



Den 26:e oktober släpper Stockholms Stadsteater biljetter till föreställningar som kommer 2011. Och nu har de äntligen lagt upp lite mer information om nästa års pjäser. Jag måste säga att Alexander Mørk-Eidems uppsättning av Paraplyerna i Cherbourg känns väldigt spännande. Tyvärr har det inte kommit upp en ensemble lista men man kan alltid spekulera i att det kommer finnas en och annan av hans "vanliga" skådespelare i den. Och det gör mig mer än glad. En pjäs som har premiär i början av 2011 är Enron - En framgångssaga. Ensemblen känns stark och jag tror det kommer bli en riktigt bra uppsättning. Tyvärr kommer den spelas på Klarascenen som jag tycker har blivit alldeles för stor och magin och den intima känslan som fanns där innan har försvunnit totalt. Anna Karenina med Helena af Sandeberg i huvudrollen har även den premiär nästa år. Jag tycker Helena är det perfekta valet till att spela en som roll. En pjäs som kommer spelas från och med februari på Stora Scen är Tartuffe där bla. Johan Rabeus, Dan Ekborg, Niklas Falk, Yvonne Lombard och Gunilla Nyroos är med. Thommy Berggren regisserar och jag tror det kan bli en succé. Jag gillar att detta spelår blandar klassiker och nyskrivet. Det blir en större variation än på andra teatrar och man hittar allt på ett och samma ställe. Och tillslut blir det att man hittar sina favoriter bland regissörerna och skådespelarna. Och om jag bar tänker på mig själv så kommer det bli många teaterbesök för väldigt många av mina favoriter fortsätter att spela.
Vad ser ni mest fram emot? Och är det något ni önskar ska komma upp på repertoaren igen?

Helena af Sandeberg och Jakob Eklund.

2010-10-03 @ 22:05:38


I lördags hade Ibsen 2010 premiär på stadsteatern. Och tidigare i veckan var Helena af Sandeberg och Jakob Eklund hos Malou i Efter Tio på TV4 och pratade om maraton-föreställningen.




Aniara repetition.

2010-10-02 @ 09:39:24

I torsdags befann jag mig på stadsteatern tillsammans med massa andra för att göra en publikrepetition av Aniara starten, dvs hur föreställningen kanske kommer starta. Vi fick gå in på sidorna av Stora Scen så vi kom in bakom och sen ut på scenen och ner i publiken den vägen. Det var rörigt och segt men det kan väl vara roligt för de som aldrig sett hur det ser ut bakom scenen och aldrig stått på scenen innan. Och i kulisserna när vi gick där så stod en hel del skådespelare och iakttog det hela. Sen så fick vi några smakprov från föreställningen. Först ut var Katharina Cohen och Sven Ahlström. Sen bjöd Odile Nunes och Helene Sjöholm på två sång nummer. Efter detta lilla smakprov blev jag lite mera sugen på Aniara och har nu bokat mig en biljett.