LoveKultur

Hoppa till: Content | Sidebar | Footer

Musketörerna tillbaks?

2010-11-29 @ 20:02:53

Ja, det kanske blir så att pudelrockarna i De Tre Musketörerna kommer tillbaka till stadsteatern, fast då 2012 i lite ny tappning. Men jag är inte övertygad. För inte så länge sen hade jag ett långt samtal med en av skådespelarna från Musketörerna och han hävdade bestämt att den absolut inte skulle komma tillbaka. Men nu har stadsteatern har gått ut med ännu en ny spelperiod och ny ensemblelista. Fast det är ju inte att lita på. Sen känner jag personligen att jag hellre ser andra produktioner som kommer tillbaka än just dessa Musketörer. Vad tycker ni?

Vit, Rik, Fri.

2010-11-29 @ 18:31:24



Om man är vit och rik, är man fri? Är man fri som människa att göra vad man vill i dagens samhälle? Pjäsen Vit, Rik, Fri var en riktig liten tankenöt om dagens samhälle och vad som egentligen gör en människa fri. Ann Petrén äger scenen från första sekund och hon släpper inte publiken. Trots det tunga ämnet så smyger sig lite komik in och visst sitter man där och skrattar. Så jag rekommenderar varmt denna lilla pjäs för visst är den sevärd!

Sex roller söker en författare.

2010-11-29 @ 18:24:49


(Josefins söta hästtröja finns att köpa på H&M. Nästan ett plagg man vill äga...) Foton: Petra Hellberg

Det var i mitten av mars detta år jag fick nys om att den nya Mörk-Eidem pjäsen på Stadsteatern skulle vara Sex Roller Söker En Författare. Redan då visste jag att detta skulle bli en succé och började längta tills November innan sommaren ens var kommen. Och visst var den värd all väntan. Jag har haft chansen att se den ett par gånger redan och pjäsen växer för varje gång. Det skriker Mörk-Eidem om hela produktionen och jag älskar det. Bara den lilla detaljen att Andreas Kundler kan dyka upp på scen för att sedan stumt illusterara ett telefonsamtal från dagis i mitten av Ann-Sofie Rases Tre Systrar monolog är ju genialiskt! Skådespelarna gör ett fenomenalt jobb och det känns verkligen som att man sitter där som en fluga på väggen och få bevittna en repetition som blir något helt annat. Sen faller väggen och lyset försvinner och helt plötsligt får hela salongen en kuslig och spöklik känsla. Rollerna gör entré på ett dramatiskt sätt och jag kan säga att Liv Mjönes bara blir bättre och bättre. Hon har en otroligt stark roll och spelar den galant. En annan som gör ett starkt intryck på mig är Kajsa Ernst, det är verkligen hemskt att se modern slitas mellan sina barn och att se henne frustration över situationen de befinner sig i. Sex Roller Söker En Författare är en av de starkaste produktionerna jag sett på länge och passa på att boka biljett nu för vem vet när ryktet sprider sig och den blir 100% utsåld..



Vad ser ni fram emot?

2010-11-26 @ 13:17:17

På onsdag släpper stadsteatern vårens biljetter samt avslöjar vilka pjäser vi får gotta ned oss med under 2011. Det verkar bli ett riktigt starkt år med mycket drama, passion och humor på den stora institutionen i huvudstaden.

Personligen så ser jag mycket fram emot Entré-Sorti
med Gerhard Hoberstorfer och Andreas Kundler i huvudrollerna. Nyskrivet är bra och med den ensemblen som är satt på pjäsen känns det som en självklar succé! 8/4 smäller det på Lilla Scen i alla fall. Det lär bli fantastiskt!




Uppdateringar kommer!

2010-11-26 @ 11:11:46

Förlåt för det mindre uppehållet. Det har varit för många kulturella aktiviteter på senaste tiden så bloggen har fallit i glömska lite. I helgen kommer historier och recensioner av följande pjäser som gått/går på Stockholms Stadsteater:
Tills Döden Skiljer Oss Åt
Aniara
Sex Roller Söker En Författare
Moskva 7 Oktober
Ibsen 2010
Klara Soppteater: Anonyma Singlar


Sen kommer även en rapport om Vit, Rik, Fri som jag ska se nu i helgen.



Enron - En pjäs som är värd att vänta på (har jag hört)!!