LoveKultur

Hoppa till: Content | Sidebar | Footer

Rock the night.

2010-08-23 @ 10:47:59


Tänkte starta den här veckan med ett gammalt klipp från Guldbaggegalan i vintras när stadsteaterns älskade Musketörer dvs. Fares Fares, Andreas Kundler, Leif Andrée och Johannes Bah Kuhnke rockade loss på scen med Europes Rock The Night. Det är bara tiden som kan svara på om vi kommer få se den älskade rockmusikalen De Tre Musketörerna på stadsteaterns scen igen.



Pia sjunger en bekant låt.

2010-08-22 @ 21:56:57


Här är ett litet klipp från när Pia Johansson var konferencier tidigare i somras. I klippet sjunger hon "Send In The Clowns" från musikalen Sommarnattens Leende som gick på stadsteatern tidigare i våras. Lyssna och njut.



"Fattiga riddare för musketörer."

2010-08-21 @ 15:26:39

Imorgon kommer reprisen av Per Mobergs matprogram Vad blir det för mat på TV4+ klockan 18.30. Då rekommenderar jag alla som älskade De Tre Musketörerna att titta för då lagar Per mat till Gerhard Hoberstrofer, Andreas Kundler och Fares Fares. Killarna är med de 5 sista minuterna men det är 5 fina minuter.

Avsnittet finns och att se på nätet och för enkelhetens skull kommer det här nedan.


Smakprov från 10/11.

2010-08-17 @ 18:08:41


Stockholms Stadsteaters höstsläpp ägde rum förra veckan. De presenterade sin nya repertoar för spelåret 10/11 inför en förväntansfull publik. Här är en liten sammanfattning från det hela som stadsteatern gjort.



Kvinna Klädd I Solen.

2010-08-17 @ 12:04:28


Jag kan inte göra annat än att rekommendera denna pjäs till allt och alla. Hela ensemblen bidrar till att denna pjäs blir så bra som den är men visst gör Anja Lundqvist ett helt fantastiskt jobb med att gestalta den nya heta politikern Anna Kruse. Det döljer sig mycket under ytan och det blir inte en enda tråkig stund under den drygt två timmar långa pjäsen. Tina Råborgs Marlene är också helt fenomenal och det blev lite så för mig att det var henne jag tyckte mest synd om och sympatiserade med när alla sprickorna som från början var begravda under ytan började visa sig. Jag såg den första repetitionen inför publik i förra veckan och var helt mållös efteråt. Det som fick mig att börja tänka men framförallt diskutera efteråt var maktspelet som äger rum mellan de olika karaktärerna och hur man lyckas manipulera en situation till att man själv vinner på det hela. Om man vill ha ett par goda skratt samt att ha något att prata om efteråt är denna pjäs perfekt. Sen så kommer pjäsen perfekt nu inför det kommande riksdagsvalet. På fredag är det urpremiär för Kvinna Klädd I Solen så gå och se den. Pjäsen spelas förövrigt på Klarascenen som nu är ombyggd och klar. Jag gillar den gamla Klarascenen mera men jag tror att det behövdes en ombyggnad av publikplatserna för att man som publik ska klara av långa pjäser som t.ex. Ibsen 2010.


Kvinna Klädd I Solen. Foto av Petra Hellberg.


Popaganda.

2010-08-16 @ 20:11:16

Stockholms enda riktiga popfestival närmar sig med stormsteg. Nästa helg kommer Eriksdalsbadet i Stockholm att fyllas av scener, artister, matstånd och publik. Även i år besöks den lilla festivalen av fantastiska musikanter från Sverige men också många internationella akter finns med. Jag tror Shout Out Louds, Robyn, Belle and Sebastian, The Magic Numbers, First Aid Kit, Hot Chip och Jonathan Johansson kommer stå för festivalens bästa och mest minnesvärda konserter. Jag själv ser fram emot alla ovannämnda akter och kommer självklart befinna mig på Eriksdalsbadet även detta år. Men jag kommer sakna Florence Valentin och Markus Krunegård som varit med de senaste två åren och spelat. Förhoppningsvis så blir vädret bra så inte även denna festival regnar bort som så många andra gjort. Men hur det än går med det så kan jag nästan garantera att det kommer bli en riktigt härlig popfest nästa helg.

Mer info HÄR.

No More Lullabies.

2010-08-16 @ 12:42:53

Nu i veckan under vingarna på Parkteatern i Stockholm så bjuds det på två musik kvällar i Vitabergsparken som går under namnet No More Lullabies. Artisten Ane Brun som är en av initiativ tagarna till projektet som vill upplysa om miljö och klimat frågorna. Så 18 och 19 augusti så kommer artister att uppträda för att inspirera till samtal och tankar om jordens kritiska tillstånd och den roll vi som människor spelar. Jag tror detta kommer bli två minnesvärda kvällar och att om man kan så ska man packa ned filten och dra iväg till Vitabergsparken på onsdag och torsdag. Artister som kommer uppträda är några av mina absoluta favoriter t.ex Ane Brun, Emil Jensen, Jennie Abrahamson, Rebekka Karijord och Annika Norlin så detta får man ju verkligen inte missa. Så jag hoppas ni gör som jag och tar en eller två kvällar till att informera er själva lite mera om klimatet och hur man kan engagera sig mera samtidigt som man får helt underbar musikalisk underhållning.

Mer information finns HÄR.

Nypremiärer på Stockholms Stadsteater.

2010-08-16 @ 10:38:38


Nu till hösten så kommer tre pjäser från förra spelåret tillbaka. Det glädjer mig stort att flera får chansen att se mästerverket Gengångare med bla. Helena Bergström, Gerhard Hoberstrofer och Kalle Malmberg i rollerna. Den pjäsen berörde mig något enormt. Alla skådespelare gör fenomenala insatser och bidrar till att Gengångare inte bara blir sevärd utan ett måste att se och beröras av.


Gengångare. Foto av Petra Hellberg.


En annan pjäs som har nypremiär senare den här veckan är komedin Lärare För Livet. Det är också en pjäs jag rekommenderar varmt men mest om man vill ha ett gott skratt och känna igen sig i skolans värld. För man behöver inte vara lärare för att känna sig träffad. Pjäsen skildrar skolans värld men personerna som finns där finns även på andra arbetsplatser. Visst har man haft en chef som är rädd för konflikter och lovar allt och alla vad de vill bara för att slippa ta konfrontationer. Eller en kollega som är så pinsam att man själv skäms över henne/honom. Sen finns det oftast en arbetsnarkoman och någon som tänker nytt och framåt och några som tänker bakåt. Jag tycker att ensemblen fungerar fantastiskt tillsammans och alla får sin tid i rampljuset men så finns det några som lyser mer än de andra och det är Andreas Kundler, Pia Johansson och Lena Nilsson. När den nya rektorn Olle (spelad av Kundler) kommer och ska försöka styra upp situationen kan det inte bli något annat än förvirring samt mycket skratt. Lärare För Livet är helt klart en sevärd pjäs för alla, även de som inte är kvar i skolans värld.


Lärare För Livet. Foto av Joel Persson.


Sista Sommaren hade sin nypremiär i förra veckan. Det är en pjäs som visar olika typer av familjerelationer samt tar upp det tunga ämnet döden. Det åldrande paret i pjäsen spelas briljant av Meg Westergren och Björn Gustavsson. Det är en pjäs jag rekommenderar till alla, för alla kan säkerligen känna igen sig. Alla har vi någon form av familj som vi i sin tur har olika relationer med. I pjäsen kommer parets dotter Chelsea på besök som aldrig riktigt känt att hon varit tillräcklig i sin faders ögon. Chelsea spelas av Ann-Sofie Rase som under förra spelåret verkligen visade sin mångsidighet som skådespelerska. Här gör hon ett klockrent porträtt av en kvinna som känner sig sviken av båda sina föräldrar och man kan inte bli annat än berörd av dramat.


Sista Sommaren. Foto av Anja Olofgörs.


Tillsammans med de nya premiärerna i höst så utgör dessa pjäser en stark spelplan för Stockholms Stadsteater som lär locka en hel del besökare till sina salonger under detta spelår.


Det nya spelåret.

2010-08-15 @ 20:42:20


Spelåret 10/11 har äntligen kommit.

Stockholms Stadsteater presenterade i veckan deras nya repertoar för det kommande spelåret. Jag personligen tycker att Trettondagsafton och Emilia Galotti är två pjäser man verkligen ska se fram emot, det gör i alla fall jag. Sex Roller Söker En Författare tror jag också på. Det ska bli intressant att se regissören Mörk-Eidem ta sig an en aningen dystrare och mer komplicerad pjäs än vad jag tidigare sett regisserat av honom. En pjäs jag verkligen kan rekommendera från den nya repertoaren är Kvinna Klädd I Solen. Jag såg en repetitionen inför publik som ägde rum tidigare i veckan. En riktigt underhållande pjäs som är extremt aktuell nu inför riksdagsvalet som äger rum nästa månad. Jag tror också att Vit, Rik, Fri kan bli riktigt intressant att se. Ann Petrén överraskade på höstsläppet med en kort liten monolog och gjorde mig extremt nyfiken på vad som komma skall på bryggan senare i höst.

Jag tror att spelåret 10/11 kommer med fler överraskningar och ser spännt fram emot vad som kommer dukas upp på stadsteatern smörgåsbord av pjäser.


Trettondagsafton. Foto av Petra Hellberg